Ajankohtaista

Hiekoitussepelin nouto

Lumien sulaessa harjakoneet ovat yleinen näky kaupunkien kaduilla, kun talvella liukkaudentorjunnassa käytetty hiekka ja hiekoitussepeli kerätään pois. Kerätystä hiekoitussepelistä kertyy helposti isoja kasoja. Me noudamme kerätyn hiekoitussepelin nopeasti ja kätevästi koura-autolla, jolla kasat saa nostettua mm. aitojen tai muiden esteiden yli suoraan lavalle.

Hiekoitussepelin kierrätys

Suurin osa hiekoitussepelistä elää vain yhden kauden ja sen uusiokäyttö on hyvin vähäistä.

Yhtiömme on kehittänyt hiekoitussepelin kierrätyksen, jonka tarkoituksena on saada materiaalit entistä paremmin uudelleen käyttöön. Tällä on merkittävä hyöty ympäristölle, jätettä tulee vain murto-osa entiseen verrattuna. Aiemmin suurin osa on hiekoitussepelistä on mennyt jätteeksi ja uusi materiaali on tehty neitseellisestä materiaalista, kalliosta.

Noudamme keväällä asiakkaan keräämän hiekoitussepelin takaisin ja jonka jälkeen siitä poistetaan kaikki epäpuhtaudet.

Ota yhteyttä ja tehdään yhdessä ekoteko!

Hiekkalaatikon huolto

Kodin, tai taloyhtiön hiekkalaatikko voi olla vaaranpaikka lapselle, mikäli leikkipaikan puhtaudesta ei pidetä hyvää huolta.

Hiekkalaatikon hiekka tulisi vaihtaa kerran vuodessa.

Lemmikit ovat lintujen ohella suuri riski hiekkalaatikon hygienialle. Kissan ulosteen mukana hiekkaan voi jäädä toksoplasmoosin aiheuttava alkueläin, joka on erityisen vaarallinen raskaana oleville naisille, sillä se aiheuttaa sikiölle elinvaurioita.

Hiekkalaatikkoon ei pitäisi päästää kasvamaan rikkaruohoja, sillä kasvien kuoltua maa multaantuu ja luo edullisen maaperän ihmiselle haitallisille eliöille ja itiöille.

Tilaa lasten hiekkalaatikon hiekanvaihto, hiekan täyttö ja hiekan tyhjennys helposti verkkokaupastamme.

Mullat ja kuorikatteet

Kevät on oikea aika hoitaa pihat, puutarhat ja puistot kuntoon talven jäljiltä, toteuttaa uusia istutusalueita ja vanhojen istutusalueiden kunnostusta.

Perennapenkit kuin myös puut ja pensaat saavat vauhtia kasvuun uudesta mullasta.

Kuorikatteella saa nopeasti pihasta viimeistellyn näköisen. Kuorikate vähentää rikkaruohojen kasvua istutusalueella, lisäksi katekerros auttaa ylläpitämään maan kosteutta, mikä helpottaa istutusten hoitoa kuivina kausina.

Toimitamme mullat ja kuorikatteet irtotavarana sekä suursäkeissä erikoisautoillamme niin kotipuutarhureille, mökkiläisille, taloyhtiöille kuin viherrakentajille pääkaupunkiseudulle ja kehyskuntiin. Tilaa mullat ja kuorikatteet verkkokaupasta!