Säästövinkit

Kallis ja halpa työ

Kun maa-ainesta tilataan, 5 m³ saattaa vaikuttaa pieneltä kuormalta kottikärryillä työnnettäväksi ja kun tilataan maa-aines hieman kalliimman koura-auton sijaan edullisemmalla lava-autolla kuljetettuna, tilattaessa säästö tuntuu isolta.

Mutta kun kasa on pihassa ja maa-ainesta työnnetään kottikärryillä ylämäkeen ei kasa kuitenkaan näytä pienenneen yhtään kymmenenkään kottikärryllisen jälkeen. Pian tuntuukin siltä, ettei se säästö ollutkaan niin suuri, kun hieman enemmän maksamalla maa-aineksen olisi saanut suoraan kohteeseen sen sijaan että koko päivä menee kottikärryillä kärrätessä ja päivän päätteeksi selkä huutaa hoosiannaa.

Tilaa kerralla kouralla, niin saat maa-aineksen nopeasti ja vaivattomasti. Selkäkin kiittää!

Lehdissä ongelmajätteitä? Eikä!

Jätelavoille saattaa päätyä odottamattomia asioita, kuten akkuja, mikroaaltouuneja tai metalliromua. Kun niitä ei huomata ennen lavan poisvientiä kaatopaikkamaksu saattaa yllättäen olla moninkertainen, kun koko lava, jonka piti olla talkoissa kerättyä kasvijätettä, kirjataankin ongelmajätteeksi pienen esineen takia.

Mutta…

kun tilaat vaihtolavan meiltä, lajittelemme lavalle kerätyt jätteet ennen niiden viemistä kaatopaikalle. Siten vältytään ikäviltä yllätyksiltä ja kaatopaikkamaksut pysyvät kohtuullisina, kun lajittelemme lavalta löytyvät ongelmajätteet muiden ongelmajätteiden kanssa samaan kuormaan, jolloin ongelmajätteestä tulee vain pieni lisäkustannus ilman pelkoa kaatopaikkamaksun moninkertaistumisesta.