Kurtturuusujen poisto

Helposti leviävä ja sitkeä kurtturuusu (Rosa rugosa) on hyvin yleinen pihojen ja puutarhojen hyöty- ja koristekasvi, joka on säädetty haitalliseksi vieraslajiksi ja se on määrätty poistettavaksi vuoteen 2022 mennessä ja sen kasvatus on kiellettyä 1.6.2022 jälkeen. Myös kurtturuusun valkokukkainen muoto Rosa rugosa Alba on säädetty haitalliseksi vieraslajiksi.

Kevät ja alkukesä on parasta aikaa kurtturuusun poistamiseen. Jos poistamisen jättää loppukesään,on todennäköistä, että kiulukat varisevat, ja jos ne ovat kypsyneet punaisiksi, kurtturuusu leviää siemenistä.

Kurtturuusu on määrätty poistettavaksi vuoteen 2022 mennessä ja sen kasvatus on kiellettyä 1.6.2022 jälkeen.

Tämä koskee esimerkiksi siirtolapuutarhoja, maanteiden tiealueita, yksityispihoja ja yleisiä alueita (kutenpuistot ja uimarannat) eli tavanomaisia omistajiensa tai haltijoidensa käytössä ja hoidossa olevia alueita.Kurtturuusun esiintyminen tällaisella alueella on perusteltua katsoa lajin kasvattamiseksi riippumattasiitä, onko kyse varsinaisesti lajin aktiivisesta ylläpidosta vai pelkästään sen passiivisesta sietämisestä.Koska kasvattaminen on kiellettyä, tällaisen alueen omistajan tai haltijan on hävitettävä asetuksessatarkoitettu kurtturuusulaji alueeltaan.

Sääntely ei koske kurtturuususta jalostettuja tarhakurtturuusuja eikä myöskään orjanruusua, joka kasvaasaaristoissa luonnonvaraisena.

Poistamme kurtturuusut ammattitaidolla pääkaupunkiseudulla ja kehyskunnissa.

Tarjoamme kurtturuusujen poistoa yksityishenkilöille, taloyhtiöille ja yrityksille.

Satusepeli Oy on hyväksytty Uudenmaanelinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen(ELY-keskus) jätehuoltorekisteriin.

HINNASTO

Kurtturuusujen poisto             90,00 € / h

Jätemaksut:
– risut + puhtaat juuret            50,00 € / tn
– maa-ainesta juurakoissa    100,00 € / tn

Hinnat alv 0%

Asiakaspalvelumme palvelee arkisin kello 8-16 numerossa 0400 458 505 ja sähköpostilla: tilaukset@satusepeli.fi